In Diepenbeek vraagt de zogenaamde denktank Campus voor een coördinerende aanpak van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) om zo snel een oplossing te vinden voor het overstromingsgevaar rond de universitaire campus. Bij de overstromingen van november 2010 liep de UHasselt voor miljoenen euros schade op door de wateroverlast in het lesgebouw en rond de campus.

In de denktank Campus zetelen afgevaardigden van de onderwijsinstellingen, de studentenraad, de buurtbewoners, eigenaars van studentenkoten en vertegenwoordigers van de gemeente. Tijdens een bijeenkomst vrijdag werd de problematiek van het overstromingsgevaar besproken.

Coordinatie

"Alle deelnemers zijn bezorgd over de aanpak van het probleem", legt schepen van Campus Frank Keunen uit. Hij zit de denktank Campus voor. "Men vreest dat iedereen naast elkaar aan het werken is waardoor een concrete oplossing voor het overstromingsgevaar op de campus van Diepenbeek nog niet meteen is opgelost. Een coördinerend initiatief op Vlaams niveau zou meer duidelijkheid kunnen brengen."

Keunen richt zich tot de minister om coördinerend op te treden en alle partijen die actief bezig zijn rond de problematiek van water samen te brengen.

 

Bron: limburg-actueel.be (Tony Dupont)