Op zondag 15 mei vindt de eerste Limburgse Open Gebedshuizendag plaats, een initiatief van het Provinciaal Integratiecentrum in samenwerking met de provincie Limburg. In totaal openen 67 gebedshuizen de deuren voor het publiek. Bedoeling van de dag is om alle Limburgers kennis te laten maken met de verschillende religies, geloofsopvattingen en gebedshuizen.
 
Alle Limburgers kunnen tijdens de Open Gebedshuizendag een bezoekje brengen aan een van de 67 deelnemende gebedshuizen in Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Beringen, Genk, Hasselt, Maasmechelen, Maaseik en Sint-Truiden. Op die manier kunnen bezoekers kennismaken met 18 verschillende levensbeschouwingen.

“In totaal zijn zo’n 100 vertegenwoordigers van alle religies samengekomen om deze dag voor te bereiden”, vertelt gedeputeerde Frank Smeets (CD&V). “We willen de Limburgers kennis laten maken met de verschillende geloofsopvattingen en religies. Elke religie of geloofsopvatting gaat uit van broederschap, wat wederzijds begrip oplevert”.

Daarnaast kan je in de verschillende steden en gemeenten van de deelnemende gebedshuizen ook terecht voor randactiviteiten. Zo zijn er die dag verschillende fietsroutes uitgewerkt langs gebedshuizen, worden er bussen of treintjes voorzien, bezinningsmomenten, enzovoort.

De Open Gebedshuizendag vindt plaats op zondag 15 mei tussen 13 en 18 uur. Meer informatie over de deelnemende gebedshuizen en de randactiviteiten kan je hier vinden.
Bron: limburg-actueel.be (Nele Vanstipelen)