In het cultuurcentrum Hasselt is dinsdagmiddag het nieuwe programma voor het seizoen 2011-2012 voorgesteld. Net zoals de voorbije seizoenen heeft het cultuurcentrum een breed aanbod aan voorstellingen van klassiek ballet tot comedy en theater. Kleppers als Jan Elen, Daan, Jan Decleir en Lady Linn zakken af naar Hasselt.

“Het culturele aanbod is de laatste jaren al erg uitgebreid”, vertelt schepen van Cultuur Karolien Mondelaers (CD&V). “Daarbij vormt het cultuurcentrum de sterke basis. Het programma zorgt voor ieder wat wils, op die manier kan iedereen makkelijk in contact komen met cultuur. Daarnaast zijn er ook heel wat grote namen die in Hasselt komen optreden.”

Dans
Tijdens het seizoen 2011-2012 heeft het cultuurcentrum negentien dansvoorstellingen geprogrammeerd. Het gaat zowel om internationaal werk van het Bejing Dance Theatre als kleinere voorstellingen van jonge choreografen. De Japanse choreograaf Hiroaki Umeda maakt voor het derde jaar op rij zijn opwachting.

Theater en comedy
Dit seizoen staan er ook weer een groot aantal theaterproducties op het programma. Het cultuurcentrum werkt daarvoor samen met NTGent en Toneelhuis. Zowel Tom Lanoye, Josse de Pauw, Jan Decleir, Wim Opbrouck en Jan Eelen staan door deze samenwerking in Hasselt op de planken. Daarnaast komen er ook heel wat stand-upcomedians in het programma voor. Zo treden Xander De Rycke, Adriaan van den Hoof en Bart Cannaerts op in het cultuurcentrum.

Concerten
Naast theater en dans zijn er ook tal van concerten in het cultuurcentrum te bezoeken. Het Brussels Philharmonic speelt een van de twaalf symfonische concerten in het jaar. In totaal programmeerde het cultuurcentrum ook zes operaproducties. Maar ook pop en rock komen aan bod. Zo maken Lady Linn, Paul Michiels, Daan en Ozark Henry hun opwachting.

 
Bron: limburg-actueel.be (Lore Tobac)