Veronique Landuyt helpt haar herstellende vader.

In het jaar van de vrijwilliger zet CD&V Sint-Truiden elke maand een verdienstelijk vrijwilliger in de bloemetjes. Aan de vooravond van de dag van de mantelzorger op 23 juni doen we dat met Véronique Landuyt, onverdroten in de weer voor haar vader die herstelt van een bekkenbreuk.

Vrijwilligerswerk en mantelzorg lijken ons soms evident, maar is dat absoluut niet. “Vaak wordt onderschat dat deze mensen hun vrijwilligerswerk combineren met een beroeps-en een privéleven wat de organisatie van het vrijwilligerswerk er niet op vergemakkelijkt. Vrijwilligers verdienen onze steun en ons respect. Zonder hen zou de professionele zorg het vele werk niet aankunnen”, vindt schepen Bert Stippelmans van St-Truiden.

CD&V Sint-Truiden zet tijdens het jaar van de vrijwilliger elke maand een plaatselijk vrijwiliger in de bloemetjes. Symbolisch hijsen we hem of haar op de pjé-de-stal waar we ze willen eren en danken voor hun belangeloze inzet.

Op de vooravond van de dag van de mantelzorger kozen we voor Veronique Landuyt. Zij is druk in de weer met het verzorgen van haar vader die na enkele weken hospitaal thuis herstelt van een bekkenbreuk.

Haar vader is weduwnaar  en naast de persoonlijke verzorging neemt Veronique ook alle klussen in het huis van haar vader op zich. Vanaf zijn eerste dag in het hospitaal wijkt ze nauwelijks van zijn zij. De zorg voor haar vader komt op de eerste plaats, zelfs al moet ze daarvoor vrijaf vragen op haar werk.

Schepen Bert Stippelmans: “Veronique verpersoonlijkt de vele mantelzorgers-vrijwilligers in onze stad. Je hoort of ziet ze nooit klagen. Zij beschouwen de zorg voor hun familie als evident en cijferen er zichzelf voor weg. Dat verdient een symbolisch dankjewel. ”

Bron: http://sint-truiden.cdenv.be/